Specialisaties – Centrum voor Fysiotherapie Leiden – Leiden

Centrum voor Fysiotherapie Leiden

Header afbeelding

Adresgegevens

Cornelis Schuytlaan 7
2324VD Leiden

Tel: (071) 5323484
E-mail: praktijk@fysioschuyt.demon.nl

Adresgegevens Dependance

Bizetpad 4
2324 JP Leiden

Openingstijden

Maandag: 08.00 - 19.00
Dinsdag: 08.00 - 19.00
Woensdag: 08.00 - 19.00
Donderdag: 08.00 - 20.00
Vrijdag: 08.00 - 17.00

Specialisaties

Manuele therapie

Manuele therapie richt zich in principe op alle gewrichten van het lichaam, maar vaak zullen de gewrichten van rug, nek, schouder en heup op de voorgrond staan. Tijdens de behandeling maakt de therapeut gebruik van specifieke bewegingen in de gewrichten. Er wordt geprobeerd de opgeheven beweeglijkheid te herstellen of een teveel aan beweging te stabiliseren door middel van specifieke oefeningen. Als een gewricht ‘geblokkeerd’ is zal de therapeut de behandeling soms aanvullen met zogenaamde ‘manipulaties’, in de volksmond ook wel ‘kraken’ genoemd. Voor verdere info verwijzen wij u naar het linkermenu manuele therapie.

Sportfysiotherapie

Deze verbijzondering binnen de fysiotherapie is vooral gericht op het adequaat behandelen en begeleiden van een sporter binnen diens tak van sport. Zowel bij blessures, als ook preventief is de sportfysiotherapeut in staat om voor elke sporter een geschikt trainingsschema en/of oefenprogramma samen te stellen. Voor verdere info verwijzen wij u naar http://www.nvfs.nl/(via de links onder sportfysiotherapie).

Kinesio Taping/Easy Taping

Kinesio Taping komt van oorsprong uit Japan, het is een techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. Er wordt gebruik gemaakt van speciale tape. Deze tape activeert het zenuwstelsel en algemeen circulatiesysteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen. Het verschil tussen de gewone sporttape en de kinesiotape ligt in het feit dat de kinesiotape rekbaar is. Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen, de kinesiotape is juist gericht op stimulering van een correcte beweging. Een revolutionaire variant hierop is het vanuit Zwitserland afkomstige Easy Taping. Hierbij wordt door middel van testen en het aanleggen van Easy Tape een pijnlijke beweging direct pijnvrij gemaakt. Door hierna met het tape te bewegen of te gaan sporten, vindt er vanuit een juiste sturing van het onderhuids bindweefsel een sneller herstel plaats. Tegenwoordig wordt in diverse takken van sport met succes gebruik gemaakt van het gekleurde tape. Voor meer info http://www.easytaping.com

Autogene training

Autogene training is een ontspanningsmethode die door dr. JH Schultz is ontwikkeld. Het is een lichaamsgerichte therapie waarbij je zelf leert waarnemen wat de verschillen zijn tussen spanning en ontspanning. Het zal niet de oorzaak of stress wegnemen, maar het heeft een ondersteunend karakter. Je leert je eigen signalen van spanning (eerder) herkennen en te verminderen. Je leert (anders) omgaan met die spanningen, waardoor het kan bijdragen tot een rustiger lichaamsgevoel. Het is direct toepasbaar in het dagelijks leven.

Basic Body Awareness Therapy

BBAT is een lichaamsgerichte, fysiotherapeutische behandelmethode. Tijdens de behandeling wordt gekeken naar wat je kan en hoe het beter of efficiënter zou kunnen en wordt er minder gekeken naar wat je niet kan. Het algemene doel van BBAT is je te helpen (weer) in contact te komen met je lijf, de kwaliteit van het bewegen te vergroten en uiteindelijk op een betere en functionelere manier om te gaan met het dagelijkse leven. De sleutelbegrippen die in de therapie gebruikt worden zijn een goede lichaamshouding, een vrije ademhaling en oplettend zijn (awareness).

Haptotherapie

De haptotherapie richt zich op het voelen en beleven van hoe je omgaat met jezelf, je klachten, in bepaalde situaties en met anderen. Hierdoor komt er meer balans tussen het voelen en het denken/doen. Tevens word je meer bewust van je eigen mogelijkheden, leer je ernaar te luisteren en je verantwoordelijkheid te nemen. Er wordt in deze therapie gebruik gemaakt van een combinatie tussen aanraken, gesprekken en oefenvormen. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar http://www.haptonomie.com/. Dit kan ook via het menu links+ en dan ‘specifiek’ aanklikken op de bovenste menubalk.

Maitland

Een behandelmethode uit de Manuele therapie afkomstig vanuit Australie en Nieuw zeeland. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar www.maitland.nl (via het links+ kader aan de linkerkant en vervolgens bij specifiek). Voor info over Manuele therapie klikt u het vakje hiervan aan de linkerkant van de pagina aan. U zult mijn naam niet in het register vinden. Reden hiervan is dat het in mijn afstudeerperiode nog niet een in nederland geregistreerde opleiding betrof. Inmiddels is dit gelukkig veranderd.

Handtherapie

Voor verdere info verwijzen wij u naar http://www.handtherapie.com

MSK Echografie

Voor diagnostiek. Een aantal goed te scannen aandoeningen: pees- en slijmbeursklachten van de schouder, elleboogsklachten (tennis- en golferselleboog), pols en handklachten, slijmbeursklachten van de heup, bandletsel van de knie, achillispees- en kuit letsels, hielklachten (fascitis plantaris of hielspoor)

Neurorevalidatie

Behandeling van patiënten (en begeleiding van hun partners/kinderen/mantelzorgers) bij niet aangeboren hersenletsel zoals CVA, MS en dementie.

Dry Needling

voor verdere info verwijzen wij u naar http://www.dryneedling-gent.be

Shockwave therapie

Deze therapie is zeer effectief bij pees-, spier- en gewrichtspijn. Voor verdere info verwijzen we u naar https://www.shockwave.nl/shockwave/