Wouter Eikenhout – Centrum voor Fysiotherapie Leiden – Leiden

Centrum voor Fysiotherapie Leiden

Header afbeelding

Adresgegevens

Cornelis Schuytlaan 7
2324VD Leiden

Tel: (071) 5323484
E-mail: praktijk@fysioschuyt.demon.nl

Adresgegevens Dependance

Bizetpad 4
2324 JP Leiden

Openingstijden

Maandag: 08.00 - 19.00
Dinsdag: 08.00 - 19.00
Woensdag: 08.00 - 19.00
Donderdag: 08.00 - 20.00
Vrijdag: 08.00 - 17.00

Wouter Eikenhout

Fysiotherapeut
BIG-nummer:
49033539204

– Fysiotherapeut (BIG nr 49033539204)
– Sportfysiotherapeut (NVFS)
– Kinesio Taping / Easy Taping
– Manuele Therapie (Maitland)
– Specialisatie Knie- Schouder
– Handtherapeut
– MSK Echografie en Shockwave

Geboren 18-08-61 te Den Haag, middelbare school doorlopen op het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest. Daar wonende heb ik de opleiding Fysiotherapie in Den Haag doorlopen en in 1986 afgerond. Als een van de weinig gelukkigen, in een tijd dat het nog moeilijk was om een baan in de fysiotherapie te vinden, werk gevonden bij een groot medisch trainings centrum in Vlaardingen. Daar was een goede combinatie mogelijk van fysiotherapie en het geven van begeleiding bij fitness. De praktijk was een van de voorlopers van de nu als paddenstoelen uit de grond springende trainingscentra, fysiofitpraktijken etc. In deze periode diverse opleidingen in de Manuele therapie gevolgd, waarvan ik Maitland en D.A.M. heb afgerond.

Om toch de vele sporters die ik altijd behandelde nog wat specifieker in hun eigen sport te kunnen revalideren heb ik de opleiding tot Allround Sportfysiotherapeut gevolgd en in 2006 afgesloten. Omdat iedereen zich sportfysiotherapeut kan noemen en hierbij de kwaliteit nogal dubieus kan zijn, wilde ik een door het KNGF geregistreerde opleiding doen. Deze 2-jarige opleiding is hoog van kwaliteit en bezorgde mij uiteindelijk deze registratie. De meerwaarde van de opleiding is met name het laatste stukje sport specifieke revalidatie, een marathonloper of een basketballer is toch een groot verschil in de eisen die aan de sporter gesteld worden. Het toegenomen aantal sporters die specifiek voor sportfysiotherapie komen bewijst dat het een goede keuze is geweest ook deze verbijzondering aan ons centrum toe te voegen. In de periode 2006 tot heden heb ik mij met name gericht op verdieping van het knie- en schoudergewricht. Vooral de lange tijd dat patiënten last kunnen houden van hun schouderklachten hebben mijn interesse in die specifieke groep gewekt. Ondertussen probeer ik alle cursussen van de schouder te volgen en zit ik inmiddels in het schoudernetwerk binnen het LUMC.

Sinds 2015 ben ik ook bij het NVHT geregistreerd Handtherapeut en kan ik hierdoor patiënten met onderarm-pols-hand en vingerletsel optimaal begeleiden. Ik heb hierdoor ook korte lijnen naar handchirurgie en handtherapeuten binnen de ziekenhuizen. De komende jaren wil ik mij als handtherapeut nog verder verdiepen in deze richting.

Begin 2018 heb ik de opleiding MSK Echografie afgerond en stop ik veel tijd in het ervaring opdoen van echo’s maken. Met echografie kan ik het diagnosticeren van veel klachten verbeteren. Nu ik inmiddels 5 jaar werk met ons echoapparaat, beter zicht heb op een goede behandelstrategie voor met name pezen, ben ik ook gestart met het geven van shockwave behandelingen. Met name chronische peesproblemen zijn prima te helpen hiermee. Ik hoop mij de komende jaren nog meer in de behandeling van peesaandoeningen te verdiepen en daarmee ook de mogelijkheden van shockwave.

Terug naar overzicht