Team

Dorine Holterman
– Fysiotherapeut (registratie BIG/CKR)
– Psychosomatisch fysiotherapeut (NFP / FibroZorgnet)
– Autogene Training
– Basic Body Awareness Therapy
– Haptotherapie (WIH)

Geboren in 1961 te Nieuwer-Amstel. Na het doorlopen van  HAVO en VWO, heb ik in 1986 de Akademie voor Fysiotherapie te Leiden afgerond. Vanaf december 2000 ben ik maat geworden in deze praktijk (Centrum voor Fysiotherapie Leiden) en werk nu in een gezellig team. Voor die tijd heb ik altijd in loondienst gewerkt in een particuliere praktijk in de regio Leiden. Ik was na mijn afstuderen trainer/coach van een junioren roeiploeg en heb toen, naast roeispecifieke cursussen, ook een aantal cursussen gedaan op het gebied van algemene trainingsleer, conditietraining en begeleiding. Binnen mijn werkveld kwam ik echter steeds meer in aanraking met mensen die vastliepen (in sport, werk of prive), en ik voelde dat daar mijn interesse naar uit ging. In 1990 heb ik de opleiding ontspanningstherapie gedaan, ben ik groepsgerichte trainingen gaan geven en werd ik geregistreerd als psychosomatisch fysiotherapeut. Eind jaren ’90 ben ik begonnen met de opleiding haptotherapie aan het Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie (WIH), en ben begin 2004 afgestudeerd. Sinds september 2007 heb ik, na een opleiding tot Professioneel Coach, naast mijn fysiotherapiepraktijk tevens een praktijk voor persoonlijke begeleiding/(loopbaan) coaching opgezet (ZIJN Persoonlijke begeleiding). In 2011 ben ik begonnen aan een twee-jarige internationale post-HBO opleiding Basic Body Awareness Therapy (BBAT) in Bergen, Noorwegen en sinds oktober 2013 ben ik geregistreerd als BBAT therapeut. Hobbies: lezen (studie, spanning en literatuur), tai chi, reizen maken in Azie en uit eten gaan.

Wouter Eikenhout
– Fysiotherapeut (registratie BIG/CKR)
– Sportfysiotherapeut (NVFS)
– Kinesio Taping / Easy Taping
– Manuele Therapie (Maitland/D.A.M)
– Specialisatie Knie, Schouder en Hand 

Geboren 18-08-61 te Den Haag, middelbare school doorlopen op het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest. Daar wonende heb ik de opleiding Fysiotherapie in Den Haag doorlopen en in 1986 afgerond. Als een van de weinig gelukkigen, in een tijd dat het nog moeilijk was om een baan in de fysiotherapie te vinden, werk gevonden bij een groot medisch trainings centrum in Vlaardingen. Daar was een goede combinatie mogelijk van fysiotherapie en het geven van begeleiding bij fitness. De praktijk was een van de voorlopers van de nu als paddestoelen uit de grond springende trainingscentra, fysiofitpraktijken etc. In deze periode diverse opleidingen in de Manuele therapie gevolgd, waarvan ik Maitland en D.A.M. heb afgerond.

Om toch de vele sporters die ik altijd behandelde nog wat specifieker in hun eigen sport te kunnen revalideren heb ik de opleiding tot Allround Sportfysiotherapeut gevolgd en in 2006 afgesloten. Omdat iedereen zich sportfysiotherapeut kan noemen en hierbij de kwaliteit nogal dubieus kan zijn, wilde ik een door het KNGF geregistreerde opleiding doen. Deze 2-jarige opleiding is hoog van kwaliteit en bezorgde mij uiteindelijk deze registratie. De meerwaarde vande opleiding is met name het laatste stukje sportspecifieke revalidatie, een marathonloper of een basketballer is toch een groot verschil in de eisen die aan de sporter gesteld worden. Het toegenomen aantal sporters die specifiek voor sportfysiotherapie komen bewijst dat het een goede keuze is geweest ook deze verbijzondering aan ons centrum toe te voegen. In de periode 2006 tot heden heb ik mij met name gericht op verdieping van het knie- en schoudergewricht. Vooral de lange tijd dat patienten last kunnen houden van hun schouderklachten hebben mijn interesse in die speciefieke groep gewekt. Ondertussen probeer ik alle cursussen van de schouder te volgen en zit ik inmiddels in het schoudernetwerk binnen het LUMC.

Sinds 2015 ben ik ook bij het NVHT geregistreerd Handtherapeut en kan ik hierdoor patienten met onderarm-pols-hand en vingerletsel optimaal begeleiden. Ik heb hierdoor ook korte lijnen naar handchirurgie en handtherapeuten binnen de ziekenhuizen. De komende jaren wil ik mij als handtherapeut nog verder verdiepen in deze richting